Luxe vakantiehuis in Frankrijk (2023)

meer dan 30.000 fantastische vakantiehuizen en authentieke gîtes in heel Frankrijk

Eenluxe vakantiehuisinFrankrijk huren

In Frankrijk zijn veel vakantiehuizen te huur. Je kunt kiezen uit authentieke gîtes en vakantiehuizen met veel comfort maar ook uit luxe villa's met zwembad.

BEKIJK DE TOPSELECTIE

In dit artikel geeft ik antwoord op een vraag die ik kreeg over het huren van een luxe vakantiehuis in Frankrijk. Ik geef je meteen de mogelijkheid om direct te zoeken in het enorme aanbod van meer dan 30.000 vakantiehuizen in Frankrijk

5 tips om een luxe vakantiehuis te boeken

En vier redenen om te kiezen voor de mooie TUI Villas

Is een luxe vakantiehuis duur?

Dat hangt er vanaf hoe je het aanpakt. Als je met zijn tweetjes een luxe villa met zwembad wilt huren in het hoogseizoen dan ben je snel meer dan € 2000,00 per week kwijt. Maar daar heb je dan wel wat voor.

(Video) Luxe vakantiehuis - Frankrijk

Een luxe ingerichte villa, een privé zwembad, een goed ingerichte keuken, vaak een afgesloten grote tuin met veel privacy en extra comfort en luxe. Je kunt het voor een luxe vakantiehuis zo duur maken als je zelf wilt.

Maar een luxe vakantiehuishoeft niet duur te zijn. Je moet het wel slim aanpakken. In het hoogseizoen van juli tot eind augustus is natuurlijk het allerduurst. Dus als je dat kunt vermijden heb je het eerste voordeel al te pakken. Vroegboekenlevert vaak korting op. Maar wees eerlijk voor € 50,00 korting op een vakantiehuis dat 2000 euro per week kost loop je niet echt warm. Belangrijker is dat het huis dat je huurt ook echt de kwaliteit heeft en dat je een perfecte service voor je geld krijgt.

Een luxe vakantiehuis voor een grote groep?

Juist met een groot gezelschap wordt een luxe vakantiehuis plotseling heel betaalbaar. Ik zal dit duidelijk maken aan de hand van een voorbeeld.

Stel je wilt met 2 koppels en 4 kinderen (dus 8 personen) een luxe vakantiehuis met zwembad huren dat beschikt over 4 slaapkamers en minimaal 2 badkamers. Natuurlijk is er een mooi zwembad. Het liefst wil je een huis aan de Côte d’Azuren vlak bijSaint-TropezofSaint-Raphaël. Niet bepaalt de goedkoopste streek van Frankrijk maar voor mijn prijsvoorbeeld wel erg geschikt. Ik vond via het internet bijvoorbeeld een villa met zwembad, vrijstaand, op 5 km van de Middellandse Zee, een mooi zwembad, overdekte terrassen en voor kinderen extra speelruimte. Voor 2 weken kost dit luxe vakantiehuis € 5.590. Per koppelis dat dus maar€ 1397,50 per weeken daar huur je in het hoogseizoen geen gewoon vakantiehuis voor!

Door dus gezellig samen op vakantiete gaan wordt een luxe vakantiehuis tochheel betaalbaar. Voor kinderen wordt het een feest en voor de ouders ook! Ga je met een groep van bijvoorbeeld 8 volwassen (4 koppels) dan betaal je per koppel nog maar € 698,75 per week! Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld.

Het kan natuurlijk goedkoper maar ook duurder. In elk geval geldt als je met vrienden of familie gaat: kies een groot vakantiehuis en deel de kosten. Je bent per stel goedkoper uit dan als je alleen zult huren en je hebt meestal veel meer luxe en comfort! Dus mijn tip: ga met familie of goede vrienden op vakantie en deel de kosten van een mooi vakantiehuis en je gaat een onvergetelijke vakantie in Frankrijk beleven!

Trap niet in de valkuilen!

Een prachtige foto op een website wil nog niet zeggen dat het er in werkelijkheid ook zo uit ziet. In het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk zegt één van de experts er het volgende over:

" De valkuilen van een vakantiehuis huren? Allereerst moet je nagaan of degene bij wie je een huis wilt gaan boeken betrouwbaar is. Bij de bekende Nederlandse verhuurders zit het allemaal wel snor. In Frankrijk zijn er echter ook particulieren die vakantiehuizen verhuren en daar zitten, met name in de wintersporthoek, ook wel malafide partijen tussen. Die pikken informatie en foto’s van andere websites en bieden de accommodatie dan aan voor een veel lagere prijs. Boek je rechtstreeks bij zo’n partij, dan ben je de (aan)betaling zo goed als zeker kwijt. Dus wees alert en stel jezelf altijd deze vragen: is het een bestaande partij? Zijn er op andere websites aanbevelingen te vinden voor het vakantiehuis? Zijn er positieve of juist negatieve reacties te vinden van vorige huurders? Als je direct bij een eigenaar boekt, gaat dat vaak goed. Maar vertrouw je het niet? Dan zou ik gewoon lekker bij een vertrouwde Nederlandse organisatie boeken

(Video) Vakantiehuis in Zuid-Frankrijk verhuren

Wat zeggen de experts?

Ik spreek regelmatig mensen die luxe vakantiehuizen in Frankrijk verhuren. De tophuizen zijn niet goedkoop maar bieden wel heel veel kwaliteit. Vooral bij de betere verhuurorganisaties vind je die kwaliteit. Elk huis wordt er persoonlijk gecontroleerd en moet voldoen aan de hoge eisen die men er aan stelt.

In simpele bewoordingen dus: krijg waar voor je geld. Een goede verhuurorganisatie koestert haar klant en zorgt dat deze dus ook een volgende keer weer boekt. Het antwoord op de vraag of een luxe vakantiehuis duur is kan niet simpel worden geven. Het hangt van prijs, persoonlijke wensen, beleving, service en locatie af. Er is dus geen eenduidig antwoord op deze vraag te vinden. Maar met de andere tips hierna kom je er zelf achterhoe betaalbaar een luxe vakantiehuis kan zijn!

Waar boek je een luxe vakantiehuis of een luxe villa in Frankrijk?

De vakantiehuizen en andere accommodaties in Frankrijk die je met de zoekmodule van Frankrijk Binnendoor vindt boek je atijd via TUI Villas.

In 2012 kwam ik in contact met atraveo, het vakantiehuizenportaal van TUI. Daar ontstond een jarenlange samenwerking uit die het vanaf nu mogelijk maakt om op Frankrijk Binnendoor direct te zoeken in demeer dan 20.000 vakantiehuizen in Frankrijk die door TUI Villas worden aangeboden.

Alle vakantiehuizen zijn van bekende verhuurders maar ook van particulieren. Het voordeel is dat je aanbetaling aan TUI Villas wordt gedaan. Een vertrouwd adres in de vakantiemarkt. Een ander voordeel is dat je niet allerlei websites hoeft te bekijken maar opéén plekalle bekende en goede merken bij elkaar vindt.

Vakantiehuizen met een TUI Smile

De ruim 23.000 vakantiehuizen, gites en andere accommodaties in heel Frankrijkmet een TUI Smile zijn ter plekke persoonlijk gecontroleerd door medewerkers van TUI Villas en bieden nog meer zekerheid voor de kwaliteit van het luxe vakantiehuis

(Video) Vakantiehuis in Frankrijk

Alle boekingen zijn verzekerd

TUI Villas zorgt er voor dat je boeking is gedekt met een verzekering voor pakketreizen. Bij elk vakantiehuis zie je aan de rechterzijde hoe de verzekering is geregeld.

Profiteer van de kwaliteit van TUI

De vakantiehuizen en andere accommodaties in Frankrijk die je met de zoekmodule van Frankrijk Binnendoor vindt boek je atijd via TUI Villas die ook voor de complete afhandeling van je boeking zorgt.

Luxe vakantiehuis in Frankrijk (1)

handige tips voor het huren van een luxevakantiehuis in Frankrijk

De onderstaande tips staan in hoofdstuk 8 van het boek Frankrijk Binnendoor, ontdek het andere Frankrijk

Tip 1: Waar moet je als huurder op letten als je een vakantiehuis in Frankrijk wilt gaan huren?

Allereerst moet je natuurlijk nagaan of degene bij wie je een vakantiehuis wilt gaan boeken betrouwbaar is. Bij de bekende Nederlandse verhuurders zit het wat dat betreft altijd wel goed. Let erop dat je vakantiehuis en aanbetaling onder een garantieregeling valt of op zijn minst verzekerd is. TUI Villas zorgt wat datbetreft dat dit voor je geregeld is.

2

Tip 2: Waar gaat het meestal fout bij het huren van een vakantiehuis?

Het gaat meestal fout door de verwachting die gecreëerd wordt. Als mensen teleurgesteld zijn is dat doorgaans omdat ze moe van een lange reis aankomen en de accommodatie niet is zoals ze hadden verwacht of er iets niet klopt. Het is altijd verstandig om na aankomst meteen te kijken of er niets mis is. In de meeste huizen, of die nou in de Alpen staan of op het Franse platteland, liggen inventarislijsten. Check zodra je binnenkomt of alles klopt en alles het doet. Schrijf op wat er niet klopt of werkt of maak er foto’s van, en laat de eigenaar, sleutelhouder of receptie zo snel mogelijk weten wat er mis is:. Bijvoorbeeld: er ontbreken een paar borden, kopjes of bestek. Of de lamp in de slaapkamer is stuk, de vaatwasser werkt niet goed. Doe dat nooit achteraf als je vertrekt, want het kan gebeuren dat je bij de eindcontrole te horen krijgt dat je moet betalen voor iets wat niet jouw schuld is. Het is dus altijd handig om eerst even door het huis te lopen.

(Video) 🇳🇱 🇨🇵 Domaine l'Arpent ● Gîte • Art • Retraite ● LUXE VAKANTIEHUIS met zwembad👙 Práchtig bergzicht 🌄

3

Tip 3: Boek in voor- of naseizoen als dat voor jou mogelijk is

Misschien is het een open deur, maar als je niet bent gebonden aan schoolvakanties of de populaire vakantiemaanden dan kun je veel geld besparen. In Frankrijk zijn veel kleinschalige vakantieparken waar het buiten het hoogseizoen rustig en vooral goedkoop is. Vaak kun je dan voor de prijs van 1 week in het hoofdseizoen drie weken in voor- of naseizoen huren. Zie ookdeze aanbiedingen

4

Tip 4: Maak vooraf een wensenlijstje waar je vakantiehuis aan moet voldoen

Het is verstandig om voor het boeken van een vakantiehuis voor jezelf een lijstje te maken met de belangrijkste voorwaarden waar het vakantiehuis minimaal aan moet voldoen. Bijvoorbeeld:

 • slaapkamer met extra groot tweepersoons- bed en comfortabel matras;
  inclusief bedlinnen zoals lakens, kussens met slopen et cetera;
 • comfortabel dekbed in plaats van warme dekens;
 • keuken met koelkast en vierpits gaskook- toestel;
 • vaatwasser;
 • mogelijkheid voor airco (eventueel tegen extra betaling);
 • comfortabel terrasmeubilair;
 • twee ligbedden;
 • overdekt terras of schaduwrijke plaats;
 • afgesloten tuin (bijvoorbeeld met kleine kinderen of een hond)
 • liefst niet duurder dan €??? per week (vul je maximale prijs in)

Als je dit lijstje gebruikt bij de selecties op de sites van TUI Villas en dan zul je veel sneller een passende accommodatie vinden.

Videos

1. Luxe vakantievilla in Cotignac, vakantiehuis nr. 9530
(Vakantiehuis Frankrijk)
2. Vakantiehuis huren in Zuid Frankrijk
(Q Home)
3. Vakantievilla's Zuid Frankrijk | Vakantiehuis Zuid Frankrijk
(Villa Frankrijk)
4. Vakantiehuis Aquitaine Frankrijk | Vakantievilla Aquitaine
(Villa Frankrijk)
5. Video Luxe villa te huur in Sainte Maxime, Zuid Frankrijk, villa Montmeyan
(VillaSud, luxe vakantievilla's Zuid Frankrijk)
6. Video luxe villa te huur Zuid Frankrijk, Sainte Maxime, Villa Les Danjauds
(VillaSud, luxe vakantievilla's Zuid Frankrijk)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated: 01/16/2023

Views: 5964

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.